Preotul Constantin Necula: De ce oamenii care au credinţă în Dumnezeu sunt încercaţi cu suferinţe?

Majoritatea oamenilor nu au credinţă. Cunosc oameni cu credinţă, care sunt foarte fericiţi şi nu sufera de nimic. Nu au avut niciodata durerei  de măseaua în viaţa lor! Am fost odată la un moş în Maramureş. Stătea în faţa gardului, rezmandu-se de el aşa, foarte melancolic, şi am zis: Uite, măi, săracul, ce suferă! „Moşule, ce faci aici?” „Ia, şi eu cu munţii.” Ceea ce părea suferinţă era pace, pace sufleteasca.

Vă dau si un alt exemplu.Atunci cand m-am operat. Când am fost operat, că nu m-am operat de unul singur, că n-am ajuns la asemenea calităţi, inca , dar popii mai avem un pic şi va trebui să ne operăm şi singuri, pentru că ni s-a spus că nu mai avem dreptul la asistenţă medicală. Am văzut un comentariu la un articol publicat de mine, care spunea: „Popi împuţiţi! Nici dreptul la asistenţă medicală gratuită nu l-aţi avea în lume!” Bine, domne, n-avem, ne operăm si singuri! Ce ar fi prima dată? Şi atunci când am fost operat, a fost adus un om in varsta. Eu eram întins în pat aproape lesinat. Nu prea mişcasem deloc în ultimele zece zile dupa operatie. Dar urechea mea era ca o antenă. Omul avuse un accident cu o maşină şi era zgâriat foarte tare pe mână. Şi asistenta îi zice: „Domnu, vreţi să vă dau telefonul să o sunaţi pe nevasta?” „Dacă se poate, bineinteles. Da’ cum să-i zic să nu se spărie?” „Păi, îi spun eu în prima fază: Bună ziua, doamnă. Sunt de la spitalul judeţean, asistenta cutare. Vreau să vă spun că îl avem vizitator aici pe soţul dumneavoastră, care a suferit un mic accident de masina. Nu este foarte tare accidentat. Vi-l dau să vă povesteasca. Nu pot să fac ca el, decât dacă-mi închipui, şi dacă-mi închipui, mă apuc de plâns! Zice omul: „Tu, Mărioară! Nu-i grav, tu! Numa atât: mă doare inima că-n sara asta nu mă-ntorc acasă!” Măi, asta-i declaraţie de dragoste, măi, fraţilor.

„Tu, Mârioară, da’ nu plânje, că-i numa o ţâră!” EI avea, săracul, ruptă mâna, belită toată. Domnule, de-o discreţie, de-o fragilitate! Am zis: Hristos a înviat! Acesta-i sensul! Vin siliconatele astea la televizor, mai scârţâie cu silicoanele pe la TV.,. dramă naţională! A intrat asistenta, o băţoasă de asta, plângea-n rezervă, ruptă de ce a vazut! A venit medicul, care nu-i copil mic, Era cu nodu-n gât cand se uita la mana batranului! Mă uitam la ei. Suferinţa unui om de valoare converteşte lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.