Un mare doctor neurolog rupe tăcerea: Stresul, ura, invidia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolilor!

Profesor Doctor Dumitru Constantin Dulcan este un om de știință român, care a facut o munca in cercetare,si a demonstrat in anul 1981, când a fost lansată cartea „Inteligența materiei”, că ceea ce gândim si facem creează universul în care traim! Eliberați-va  de gândurile negative si astfel oamenii pot atinge esența divină, aceasta este părere profesorului Dulcan.

”Stresul, care in ziua de azi a luat proporţii gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia provoacă în organisumul uman un pH acid,care favorizeaza bolile. Depresia are şi ea un efect negativ asupra organismului, nu doar că încetineste vindecarea, dar poate favoriza inceputul altor boli. Dar sa stiti că şi frica ne face rău? Este foarte bine cunoscut experimentul lui Avicenna. Într-o cuşcă metalica s-a pus un miel şi într-o cuşcă alăturată s-a pus un lup. Mielul a murit în scurt timp de stresul provocat de frică ca va fi mancat. Orice dezechilibru emoţional aduce, mai devreme sau mai târziu, boala”, a explicat profesorul Dulcan.
Cum ne putem proteja de emoțiile negative?
Neurologul susține că a învățat să isi controleze emoțiile negative care fac numai rau. ”Încerc să nu mă implic afectiv intens, să nu mă enervez orice s-ar intampla. Dacă cineva face o greseala, fac un efort să-l iert, gândindu-mă că poate odata si odata va înţelege şi el ceea ce înţeleg eu in momentul de fata. Trebuie doar sa iertăm, fiindcă iertarea face ca pH-ul corpului să se indrepte spre unul alcalin, favorabil sănătăţii generale. Sigur că sunt şi suferinţe care nu au cum sa fie evitate. Dar e important să rămânem conştienţi că fiecare minut de suferinţă sau stres ia din viaţa celulei noastre”, a adăugat dr. Dulcan.

Dacă nu reusim sa ne luam mici vacanţe, regulat, să ne luăm măcar pauze de zece minute, la fiecare oră, în care să ne golim mintea ,sufletul şi să respirăm adânc. Putem să ne ridicăm de la birou şi să privim ceva frumos pe fereastră sau sa ne uitam la ceva ce ne relaxeaza. Sau, în loc să bem trei cafele cu ochii în calculator, să bem un ceai fără să ne gândim la nimic altceva. Să ne bucurăm de savoarea şi aroma lui. Cu timpul, înveţi să te relaxezi în orice condiţii. Beduinii, de pildă, se odihneau atunci cand mergeau pe cămile. Şi eu scriu şi citesc de dimineaţa până seara dar atunci cand e momentul sa fac o pauza sa ma relaxez o fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.